Beşamel sos Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Beşamel sos
-
Malzemeler
- 2.5 su bardağı kaynar süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 çorba kaşığı Tereyağ
- az tuz
-
Yapılışı
-
Tereyağını sütlük denilen tek saplı derin kapta eritin ve karıştırarak unu ekleyin. Hafif ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun ve ateşten indirin 5 dakika ılımasını bekleyin ve topaklanmasına izin vermeden çırparken kaynar sütü azar azar ilave edin. Sonra orta ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın kaynamaya başladığında ateşi en hafif bölüme alıp 5-6 dakika daha topaklanmaması için karıştırarak pişirin.
Beşamel sosunuz hazır olmuştur kullanmak istediğiniz yerlerde afiyetle kullanın.
-
Tereyağını sütlük denilen tek saplı derin kapta eritin ve karıştırarak unu ekleyin. Hafif ateşte karıştırarak 2-3 dakika kavurun ve ateşten indirin 5 dakika ılımasını bekleyin ve topaklanmasına izin vermeden çırparken kaynar sütü azar azar ilave edin. Sonra orta ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın kaynamaya başladığında ateşi en hafif bölüme alıp 5-6 dakika daha topaklanmaması için karıştırarak pişirin.