Bezelyeli Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 1 su bardağı bezelye konservesi (suyu süzülmüş)
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • Yarım demet maydanoz sapı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3.5 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • Yapılışı

    1. Ayıkladığınız pirinci kaynar tuzlu suda bekletin. Su soğuduğunda pirinci yıkayın ve süzün.

      Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin, ince kıyılmış maydanoz saplarını ilave edip yakmadan azıcık kavurun. Daha sonra, pirinci kattıktan sonra 8 ? 9 dk. pirinçleri kırmadan kavurun. Üzerine sıcak etsuyu veya sıcak su ilave edilerek karıştırılır, tuzu eklenir. Ve suyu süzülmüş konserve bezelyeler ilave edildikten sonra kapağı kapatılır. Fıkırdama başlayana kadar 2-3 dk. orta ateşte, sonra en kısık ateşte 15 ? 20 dk. pişirilerek ocak kapatılır.

      Tencere ile kapak arasına, 2 kat kağıt havlu konur, 25 ? 30 dakika dinlendirip demlendirilir.

      Servis yapılacağı zaman tüm tencere karıştırılır harmanlanır.

      Afiyet olsun


      Not: Maydanozun sapı yapraklarından daha besleyicidir. 30 gr. maydanoz yemek vücudun günlük A ve C vitamini ihtiyacını karşılar.