Sebzeli Krep tarifi
  • Malzemeler

    • Harcı için
    • 1 kutu garnitür
    • 1 adet soğan
    • 2 adet küp doğranmış soyulmuş sosis
    • 10 adet haşlanmış matar
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • Yeteri kadar tuz ve karabiber
    • Krep için
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı su
    • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 100 gram rendelenmiş kaşar
  • Yapılışı

    1. Harcı için soğanı pembeleştirip, ince doğranmış mantarları sosislerle birlikte kavurun.
      Garnitürü süzüp karşıma ekleyin ve soğumaya bırakın.Krep malzemesini yağ ve kaşar hariç iyice
      karıştırın.Karışımı bir saat buzdolabında bekletin.Daha sonra bir kepçe yardımı ile krep hamurunu
      , sıvıyağda küçük bir tavada önlü arkalı pişirin.Malzeme ve krepler soğuyunca ,malzemeyi kreplere
      pay edip rulo şeklinde sarın.Fırın tepsisine dizerek üzerine kaşar serpin.Orta dereceli fırında
      kaşarlar kızarıncaya kadar fırınlayıp sıcak servis yapın.
      hazırlama süresi:20 dk.