Mantarlı Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet yufka
    • Yarım kilo mantar
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 su bardağı süt
    • ½ su bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yapılışı

    1. Çukur bir kaba 2 su bardağı süt, yoğurt, çeyrek çay bardağı sıvıyağı koyup ve 2 adet yumurtayı içine kırın. Hepsini beraber çırpıp krema yapın.

      Bir tavada çeyrek çay bardağı sıvıyağ ile ince ince doğradığınız 1 ad. Kuru soğanı kavurun. Ve doğradığınız mantarları ilave edip kavurmaya devam ederken üzerine 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekledikten sonra, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.

      Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı yayın. Üzerine hazırladığınız kremadan bir miktar dökün. Yufkaları parçalar halinde kremanın üzerine yayın. Her yufkanın arasına kremayı sürmeye devam edin. Yufkaların yarısına gelince hazırladığınız mantar harcını eşit şekilde tepsinin her tarafına yayın. En üstüne yaydığınız yufkanın kenarlarından toplayarak tepsinin üzerini kapatın. Daha sonra üstüne kalan sosu fırça yardımıyla sürün.

      Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

      Mantarlı böreğiniz servise hazır.