Domatesli Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 5 -6 Ad.Hazır yufka
    • Harcı için
    • 3 adet yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • İç malzemesi için
    • 3 Adet Domates
    • 4 Adet Sivri biber
    • 200 gram Peynir
    • 1 tatlı kaşığı Kekik
    • 1 tatlı kaşığı Pul biber
    • ½ demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Önce derin bir kapta Harcını hazırlayalım: 3 yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı hepsi birlikte güzelce çırpılır. Ve ayrı bir kaba da iç malzemesi hazırlanır; Domates, maydanoz ve sivri biberler doğranır, rendelenmiş peynir içine katılır.

      Yağlanmış tepsiye bir adet yufkayı serin ve hazırlamış olduğunuz harçtan 2-3 kaşık gezdirilerek dökün ve fırça yardımı ile her tarafa yayın. Birkaç kat aynı işlemi yapın yufkanın yarısına gelince harçtan sürdükten sonra domatesli içi içine dökerek her tarafa yayın ve üstüne pul biber ile kekik serpilir. Yufkanın geri kalan diğer yarısı da aynı işlemle bitirilir. En son üzerine yumurtalı harcın artanının tamamı fırça yardımı ile sürülür.

      Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

      Afiyet olsun.

      Not : aynı işlemi 1/5 oranında yaparak tavada da pişirebilirsiniz, gözleme gibi oluyor o zaman , bir taraf piştiğinde ters çevirmek gerekiyor.