Karpuz kabuğu tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karpuz kabuğu tatlısı
-
Malzemeler
- 1.5 - 2 kg Kalın kabuklu karpuz kabuğu
- 750 gram Toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
-
Yapılışı
-
Karpuz kabuğunun içten kırmızı, dıştan yeşil kısımlarını kalmayacak şekilde bıçakla soyalım. Soyulmuş kabukları 2,5 - 3 cm boyutlarında daireler veya kareler şeklinde keserek hazırlayalım. (Gerisi aynı bal kabağı tatlısı yapıyormuş gibi). Tencerenin dibine bir kat kabukları dizin üstüne bir çay bardağı toz şeker ve bir kat daha karpuz kabuğu yine şeker.... bitene kadar yapın. En üstüne şekeri serptikten sonra tarçın serpin ve bir çay bardağı su koyup kapağını kapatın . Kısık ateşte karpuz kabukları yumuşayana kadar pişirin.
Suyun tamamını çekecektir, çok az su kalacaktır o yüzden takip edip gerekirse su takviyesi yapın.
Pişip soğuduktan sonra; servis yaparken üzerine fındık, fıstık, ceviz veya krem şanti ile servis yapabilirsiniz.
Not : Karpuz kabuğunun beyaz kısmı antioksidan madde içerdiği için faydalıdır.
-
Karpuz kabuğunun içten kırmızı, dıştan yeşil kısımlarını kalmayacak şekilde bıçakla soyalım. Soyulmuş kabukları 2,5 - 3 cm boyutlarında daireler veya kareler şeklinde keserek hazırlayalım. (Gerisi aynı bal kabağı tatlısı yapıyormuş gibi). Tencerenin dibine bir kat kabukları dizin üstüne bir çay bardağı toz şeker ve bir kat daha karpuz kabuğu yine şeker.... bitene kadar yapın. En üstüne şekeri serptikten sonra tarçın serpin ve bir çay bardağı su koyup kapağını kapatın . Kısık ateşte karpuz kabukları yumuşayana kadar pişirin.