Kıymalı-Havuçlu Börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı-Havuçlu Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 1 adet yumurta sarısı
    • İçi için
    • 200 gram Kıyma
    • 2 adet havuç
    • 1 adet kuru soğan
    • Karabiber
    • Pul biber
    • Tuz
    • Harcı için
    • 2 yumurta + 1 adet Yumurta beyazı
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Soğan küçük küçük doğranıp sotelenir yarı pişince içine kıyma ve rendelenmiş havuç konur iyice pişirilir. Üstüne tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir.

      Ayrı bir derin kapta yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağ çatalla karıştırılarak hazırlanır.

      Bir adet yufkayı tezgaha serip üzerine hazırladığınız yumurtalı harçtan 4-5 yemek kaşığı dökün ve fırça yardımı ile yayın. Sonra üzerine bir adet daha yufka serin ve 8 ad. Üçgen parçaya bölün.

      Her bir parçaya önceden hazırladığınız kıymalı içten yeteri kadar koyun ve siğara böreği gibi yuvarlayın.

      Diğer yufkaları da aynı şekilde bitirin. Yağlanmış tepsiye yanyana dizin ve üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece ısıtılmış fırında kızartın.

      Afiyet olsun.