Çikolatalı Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram Tereyağ
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 100-150 gram çikolata
    • Aldığı kadar un
  • Yapılışı

    1. Tereyağını yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin veya hafif ateşte yakmadan eritin.

      Önce yumurtanın sarısını sonra beyazını iyice çırpın ve toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin, tereyağını da buna yedirin. Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya katın. Hamuru yoğurun, azar azar un ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar devam edin. Sonra minik minik kesilmiş veya kırılmış çikolataları hamura katın.( hazır minik taneli çikolatalar da var)

      Yumurta büyüklüğünde bir parça hamur alıp yarım top şekline getirip yağlı kağıt döşenmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.

      Önceden ısıtılmamış fırına tepsiyi koyarak ısıyı 200 dereceye getirin. 15 -20 dakika sonra pişmiş olması gerekir. Pişme süresi fırına göre değişebilir. Kurabiye kabardığı zaman ve hafif sararınca fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

      Afiyet olsun