İrmikli şerbetli tatlı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

İrmikli şerbetli tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • İrmikli kısım için
    • 1 yemek kaşığı tuzsuz Tereyağ
    • 3 yemek kaşığı tahin
    • 3 su bardağı iri irmik
    • 2 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı hindistan cevizi
    • 1 su bardağı süt (ısıtmalı)
    • Eritilmiş Tereyağ + 1 bardak
    • ¼ bardak portakal çiçeği suyu
    • ½ su bardağı soyulmuş badem
    • Şurup için
    • 3 su bardağı şeker
    • ¼ çay kaşığı taze limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı gül suyu
    • 1 çay kaşığı portakal çiçeği suyu
  • Yapılışı

    1. Öncelikle şurup için su ile şekeri ateşte eritip 3 dk. kaynatın.

      Sonra ateşi orta konuma alıp limno suyunu ilave edip 10 dk. daha kaynatın.

      Ateşten alıp içine portakal çiçeği suyu ve gül suyunu ilave edip soğumaya bırakın.

      Bu arada fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.


      Yuvarlar borcamın tabanını tahin ile kaplayıp bir yere koyun.

      Geniş bir kapta irmik, şeker ve hindistan cevizini karıştırın.

      Sıcak süt,erimiş tereyağı, portakal çiçeği suyu ekleyin iyice karıştırın.

      Daha sonra tüm tatlı malzemesini borcama döküp 150 derecede her tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.

      Sonra keskin bir bıçak ile istediğiniz şekilde kesin.

      Bu arada fırında soyulmuş bademleri fırında 40-50 dk. kızarıncaya kadar pişirin.
      10 - fırın tavası dönün ve badem, 40 ila 50 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

      Her dilimin üzerine bademleri sıralayıp şerbeti dökün.

      Tatlı tamamen soğuyup şerbeti çekince servis edin.Afiyet olsun.