Kağıtta Tavuk But tarifi
  • Malzemeler

    • 1 porsiyon
    • İri bir kalçalı tavuk budu
    • 1 çorba kaşığı tereyağ
    • 3-4cm'lik çubuk tarçın
    • Anason (yıldız anason ile yaparsanız daha iyi olur.)
    • 2 diş sarımsak
    • 1 halka ince limon dilimi
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Hafif yumuşattığınız tereyağı ile tavuk budunu iyice sıvayarak üzerine tuz ve karabiber serpip elinizle her tarafına yedirin.

      Tavuk budunu paketleyebilecek boyutlarda bir yağlı kağıdı sıvı yağ ile yağlayarak budu içine yerleştirin, üzerine ince ince kıyılmış sarımsakları, anason, çubuk tarçın ve ince bir limon dilimini koyun. Yağlı kağıdı paket yapıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun.

      Yaklaşık 30-35 dakikada pişecektir. İyice piştiği kontrol edildikten sonra servis tabağına paketlenmiş haliyle koyarak servis edin.

      Afiyet olsun.