Karamel Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Karamel
-
Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı su
- 3-4 damla limon suyu
-
Yapılışı
-
Bir kaba, 1 Su bardağı toz şeker ve 4 yemek kaşığı su koyarak kaynatın ve karamel rengini alana kadar karıştırmadan pişirmeye devam edin. Dikkat edilmesi gereken nokta karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, 3-4 damla limon suyu ilave ederek 1-2 dakika karıştırıp ocaktan indirin. Ve sıcakken kullanmak istediğiniz yerlerde veya süsleyeceğiniz yerde kullanın.
Not : Bazı tatlılarda şekeri karamelize edin dediklerinde bu işlemi yapmalısınız.
-
Bir kaba, 1 Su bardağı toz şeker ve 4 yemek kaşığı su koyarak kaynatın ve karamel rengini alana kadar karıştırmadan pişirmeye devam edin. Dikkat edilmesi gereken nokta karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, 3-4 damla limon suyu ilave ederek 1-2 dakika karıştırıp ocaktan indirin. Ve sıcakken kullanmak istediğiniz yerlerde veya süsleyeceğiniz yerde kullanın.