Krem Karamel tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 6 adet yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Karamel için
    • 1 su bardağı şeker
    • 6-7 yemek kaşığı su
  • Yapılışı

    1. Önce karamel yapılır. Bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur. Ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir. Karamelin rengi çok koyulaşmadan ateşten alınır. Ve soğumadan kaselere (7-8 ad.) eşit olarak bölüştürülür.

      Derin bir cam kapta, oda sıcaklığındaki 6 yumurta çırpılır ve içine 1 su bardağı toz şeker konularak çırpılmaya devam edilir. 1 paket vanilya da içine konarak biraz daha çırpılır. Sonra 1 litre süt ilave edilerek yüksek devirde çırpmaya 2-3 dakika daha devam edilir. Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alıp atılır.

      Krem de hazır olunca, karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün.

      Fırının ısısını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın.

      Derin bir borcam tepsi veya fırın tepsisine krem karamel kaselerini yerleştirin ve dışına tepsi içine, ocakta kaynattığınız bir tencere suyu kaselerin yarısına gelecek kadar doldurun. Ardından sıcak fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

      Üzerleri pişince fırın tepsisinden alarak soğumasını bekleyin ve buzdolabına koyarak bir gece bekletin.

      Servis yapacağınız zaman tatlı tabağına ters çevirip servis edin.

      Afiyet olsun.