Kayısılı Muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 3 kahve fincanı toz şeker
    • 3 kahve fincanı un
    • 1 yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya
    • 2 yemek kaşığı (75 gr) tereyağ
    • 8-10 kuru kayısı
    • 40 gram badem
    • Üzeri için (karamel için)
    • Ayrıca 1 su bardağı toz şeker
  • Yapılışı

    1. 1 litre sütü tencereye boşaltın. Üzerine 3 kahve fincanı toz şeker, 1 yumurta sarısını koyarak çırpın ve 3 kahve fincanı ununu koyun ardından devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten indirince içine 2 yemek kaşığı tereyağ ve vanilya koyarak çırpın.

      Borcam bir yuvarlak kapta 1 su bardağı toz şekeri çok az su (2-3 yemek kaşığı su) ekleyip karamelize edin. Kayısıları ikiye bölerek karamelin üzerine dizin aralarına badem koyun ve hazırlanan muhallebiyi üzerine dökerek soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında bir gece bekletin.

      Servis etmeden önce uygun bir tabağa ters çevirerek çıkarın ve üzerine yeşil fıstık serpin.

      Keserek servis tabağına alın.

      Afiyet olsun.