Kol Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet yufka
    • 4 yumurta + 1 yumurta akı
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • İç malzemesi için
    • 350-400 gram Beyaz peynir
    • ½ demet Maydanoz
    • Üzeri için
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Derin bir cam kapta; yoğurt, süt, yumurtalar ve sıvı yağ karıştırılarak hazır bekletilir. Hazırlanan bu harçtan En üstüne dökmek için 4-5 kaşık ayrılır ve içine + bir yumurta sarısı ilave edilerek hazır bekletilir.

      Beyaz peynir el ile ufalanır veya rendelenir ve kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.

      Bir yufka tezgaha serilir, üzerine yapılan harçtan (1/3 ü) üçte biri fırça yardımı ile sürülür. Üzerine ikinci yufka serilerek ikisi birlikte ortadan ikiye kesilir. İkiye ayrılmış her iki katlı parçaya da uzunlamasına peynirli harçtan konularak yine uzunlamasına rulo şeklinde sıkı olmadan sarılır. Diğer yufkalarla da aynı şekilde yapılır.

      Yağlanmış tepsinin içine dış kenarlardan başlayarak, yapılan rulolar birbirinin ucuna eklenerek sarılır. Tepsi dolunca artan ve ayırdığımız yumurtalı harcı üzerine gezdirerek döküp fırça yardımı ile her tarafa yayın.

      Önceden 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirin.

      Afiyet Olsun