Sandal Sefası (Kabak ile) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sandal Sefası (Kabak ile)
-
Malzemeler
- 5 adet kabak
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Kırmızıbiber
- Yenibahar
- Beşamel Sos için
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri içinSalçalı Sos için
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- Bir tutam kekik
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
-
Yapılışı
-
Kabaklarımızın dışını yıkadıktan sonra bıçakla sürterek soyun. Sonra da uzunlamasına ikiye keserek içini bir kaşıkla boşaltın. Bu arada büyük bir tencerede kaynamış su hazırlayın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız kabakları koyun suyun seviyesi kabakları geçmesin. Ve 5 dakika kaynasın yarı diri kalsın.
Haşlanan kabakları dikkatlice fırın tepsisine dizin ve üzerlerine dere otu serpin. Kenarda beklesin.
Ayrı bir tavaya biraz yağ koyup yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Sonra minik minik çentilmiş 2 diş sarımsak ve 300 gr. kıymayı da ilave edip iyice kavurun. İçine tuz, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, yenibahar, kekik ve biraz da nane ilave edip karıştırın. Ateşden indirin.
Hazırlanan bu kıymayı, kenarda bekleyen fırın tepsisindeki kabaklarımızın ortasına eşit şekilde paylaştırın.
Daha sonra kaşarlı beşamel sosumuz hazırlanır;
Bir kapta yağ ile un biraz kavrulur, süt, tuz ilave edip ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, kaşar rendesini ilave edin.
Beşameli sosu kabakların üzerine eşit şekilde paylaştırın ve salçalı sosunu ilave edip 200 C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edin, servis tabağına kabaktan koyduktan sonra yanına sosundan da koymayı unutmayın.
Afiyet olsun
-
Kabaklarımızın dışını yıkadıktan sonra bıçakla sürterek soyun. Sonra da uzunlamasına ikiye keserek içini bir kaşıkla boşaltın. Bu arada büyük bir tencerede kaynamış su hazırlayın. Kaynayan suyun içine hazırladığınız kabakları koyun suyun seviyesi kabakları geçmesin. Ve 5 dakika kaynasın yarı diri kalsın.