Çikolatalı puding tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı pirinç unu
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 1/2 su bardağı damla çikolata
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1/3 çay kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. Yüksek ateşte bir tencerede, pirinç unu, mısır nişastası, çikolata, kakao ve sütü karıştırın.

      Sürekli koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Sonra vanilya ve toz şekeri ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın.

      Puding kaplarına döküp ve soğumaya bırakın.En az 2 saat buzdolabında bekletin.Afiyet olsun.