Yufkalı elmalı pratik gül tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Yufkalı elmalı pratik gül tatlısı
-
Malzemeler
- 15-20 adet küçük elma
- 1 su bardağı ceviz
- 1/2 bardak şeker
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı tatlı portakal kabuğu rendesi
- 100 gram Tereyağ
- Baklavalık yufka
- pudra şekeri
-
Yapılışı
-
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup dolma oyacağı ile içlerini oyun.
İçlerine ceviz, şeker, tarçın ve tatlı portakal kabuklarırendesini karıştırıp doldurun.
Yufkaları her elmayı kaplayacak şekilde bir kat Tereyağ'ı ile yağlayıp ikinci katı katlayın kare şekline getirin.Elmayı ortaya yerleştirip yufkayı bohça kapatır gibi kapatıp ağzını yağlayıp büzüştürün.Tıpkı bir gül çiçeği gibi olacaktır.
170 derecede fırında üstleri kızarana dek pişirip pudra şekeri serpip servis edin.Afiyewt olsun.
-
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyup dolma oyacağı ile içlerini oyun.