Çilekli antep fıstıklı tart Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çilekli antep fıstıklı tart tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram buğday unu
    • 40 gram pudra şekeri
    • 125 gram Tereyağ
    • 1 adet taze vanilya içi
    • Yarım bardak süt
    • 1 adet yumurta sarısı
    • Antep fıstğı
    • Üstü için
    • Çilek
    • Çilek reçeli
    • Antep fıstığı
  • Yapılışı

    1. Tart hamuru için un tereyağ ve pudra şekerini doğrayıcıda karıştırın.

      Sonra vanilya içi antep fıstığı süt ve yumurta sarısı ile tekrar doğrayıcıdan geçirip hamur haline getirin.

      Streç kağıt üstünde elle bastırıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.

      Bu arada çilekleri yıkayıp ikiye kesin.

      Tart hamurunu yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıpla kesin.

      Yaklaşık 7 adet çay tabağı büyüklüğünde tart çıkacaktır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 10 dk. dinlendirip 20 dk. 180 derecede pişirin.

      Üzerine tartların çilek reçeli sürüp çilekleri dizip antep fıstığı ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.