Karnabahar Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 büyük karnabahar
    • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 4 diş sarımsak
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 150 gram krema
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 yumurta sarısı
    • 5 dilim bayat tost ekmeği
    • Tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. Karnabaharın çiçeklerini ayırın. Buharda veya tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

      Kaşar peynirinin dörtte birini ayırıp kalanını beyaz peynirle karıştırın.

      Sarımsağı soyup ezin, ekmekleri ufalayın. Sarımsak, ekmek ve cevizi mikserde karıştırın.

      Fırın kalıbını margarinle yağlayın.Bir kat karnabahar, bir kat peynir karışımı dizin. En üstte karnabahar kalacak şekilde malzemeyi tamamlayın.

      Bir kasede yumurta sarısı, un, krema , tuz ve biberi çırpın. Karnabaharların üzerine boşaltın.

      Onun üzerine cevizli karışımı ve en üstte ayırdığınız kaşar peyniri rendesini serpin.

      Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dk. pişirin. Üzeri fazla kızarırsa folyo kağıtla kapatabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.