Fırında şuruplu puding Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında şuruplu puding tarifi
  • Malzemeler

    • Sos için
    • 1 su bardağı (250 ml) akçaağaç şurubu
    • 1 fincan (250 ml) kahverengi şeker
    • 1 su bardağı (250 ml) su kaynatarak
    • 1/4 bardak (65 ml) tereyağ
    • Kek için
    • 1 1/2 fincan (375 ml) un
    • 1 çay kaşığı (5 ml) kabartma tozu
    • 1/4 bardak (65 ml) tereyağı
    • 1 su bardağı (250 ml) şeker
    • 1 su bardağı (250 ml) süt
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.Un ile kabartma tozunu karıştırın.

      Bir kap içinde tereyağı ve şekeri iyice krema haline gelinceye kadar mikserden geçirin.Sonra sütü ve unuda ekleyip miksere devam edin.

      Diktörtgen bir borcam içine tereyağlı karışımı dökün.

      Sos için gerekli malzemeleri tava içinde pişirip borcamdaki tereyağlı hamurun üzerine dökün.

      Fırında pişirin.Servis kaselerine kaşıkla koyarak ikram edin.Afiyet olsun.