İç baklalı enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet taze enginar
    • 500 gram taze iç bakla
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1/2 adet limonun suyu
    • Dereotu
    • Yeterince tuz
  • Yapılışı

    1. Enginarları ayıklayıp, saplarını kestikten sonra, limonlu ve unlu suda bir süre bekletelim.

      Taze iç baklaların kabularını soyup, hazırlayalım. Enginarları iç kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizip, üzerine baklaları dolduralım.

      Yeterince tuz, limon suyu, sıvıyağ ve 1 su bardağı enginarları beklettiğimiz sudan koyup, ağzı kapalı olarak pişirelim.

      Pişince, ayıkladığımız dereotunu serpip, ocaktan indirelim.

      Soğuyunca baklaları, enginarların içine doldurup, servis yapalım.