Çikolatalı cheescake tarifi
  • Malzemeler

    • 900 gram labne peyniri
    • 200 gram şeker
    • 1/2 çubuk vanilya
    • 100 gram ekşi krema
    • 4 yumurta
    • 80 gram bitter çikolata
    • tarçın
    • Alt taban için
    • 200 gram çikolatalı bisküvi
    • 90 gram tereyağı
    • Tarçın
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri öncelikle robotton geçirin. Eritilmiş tereyağı ve tarçın iyice karıştırın.
      Bisküvi tabanını yağlı kağıt bulunan kalıbnınıza güzelce bastırarak yerleştirin.
      Tabanı buzdolabına koyun.

      Labne peyniri ile şeker ve vanilya çubuğunun içini karıştırın.Kremayı ekleyin.En son yumurtaları katın.

      Tabanınızın üstüne kremalı karışımın 2/3 ünü dökün.

      Bu arada mikrodalga da veya benmari usulü çikolatanızı eritin.

      Erittiğiniz çikolata ile kalan kremalı karışımı karıştırıp cheesecake üstüne daireler şeklinde sıkma torbası ile sıkın.

      Altı sulu bir fırın tepsisine tatlıyı yerleştirip 150 derecede 1 saat pişirin.Soğuduktan sonra buzdolabında 4-5 saat veya bir gün dinlendirmeniz iyi olacaktır.Afiyet olsun.