Sirkeli nar suyuyla birlikte havuç kızartması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sirkeli nar suyuyla birlikte havuç kızartması
-
Malzemeler
- 1/ 4 fincan saf nar suyu
- 1 çorba kaşığı balzamik sirke
- 2 çay kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tereyağı, bölünmüş
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 ade kalın havuç soyulmuş ve kesilmiş
- tuz
- 1/3 su bardağı tavuk suyu
- 1/8 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
-
Yapılışı
-
Bir sıvı ölçüm kabı içinde çırpıcı içinde nar suyu, sirke ve balı karıştırın. Kenara koyun.
Orta-yüksek ateşte zeytinyağı ile yapışmaz tavada , 1 çorba kaşığı tereyağını da ilave edin.
Tereyağı eridiği zaman, havuçları ve 1.5 çay kaşığı tuzu ekleyin. Havuçlarınız ince ince kalem gibi kesilmiş olsun.
4 ila 5 dakika kızarana kadar karıştırmadan pişirin.Daha fazla kahverengi isterseniz 2 dakika daha bırakın, karıştırın ve havuçları çevirin.Isıyı duruma göre azaltın.
Dikkatli bir şekilde tavuk suyunu ekleyip 2 dakika pişirin.
Kırmızı biberi tuz ve naneyi en son ekleyip tatlandırın.Sıcak servis edin.
-
Bir sıvı ölçüm kabı içinde çırpıcı içinde nar suyu, sirke ve balı karıştırın. Kenara koyun.