Sirkeli nar suyuyla birlikte havuç kızartması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sirkeli nar suyuyla birlikte havuç kızartması tarifi
  • Malzemeler

    • 1/ 4 fincan saf nar suyu
    • 1 çorba kaşığı balzamik sirke
    • 2 çay kaşığı bal
    • 2 yemek kaşığı tereyağı, bölünmüş
    • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    • 2 ade kalın havuç soyulmuş ve kesilmiş
    • tuz
    • 1/3 su bardağı tavuk suyu
    • 1/8 çay kaşığı kırmızı biber
    • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış nane
  • Yapılışı

    1. Bir sıvı ölçüm kabı içinde çırpıcı içinde nar suyu, sirke ve balı karıştırın. Kenara koyun.

      Orta-yüksek ateşte zeytinyağı ile yapışmaz tavada , 1 çorba kaşığı tereyağını da ilave edin.

      Tereyağı eridiği zaman, havuçları ve 1.5 çay kaşığı tuzu ekleyin. Havuçlarınız ince ince kalem gibi kesilmiş olsun.

      4 ila 5 dakika kızarana kadar karıştırmadan pişirin.Daha fazla kahverengi isterseniz 2 dakika daha bırakın, karıştırın ve havuçları çevirin.Isıyı duruma göre azaltın.

      Dikkatli bir şekilde tavuk suyunu ekleyip 2 dakika pişirin.
      Kırmızı biberi tuz ve naneyi en son ekleyip tatlandırın.Sıcak servis edin.