Limon mersinli yulaflı limonlu barlar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Limon mersinli yulaflı limonlu barlar
-
Malzemeler
- 1 su bardağı çok amaçlı un
- 1 fincan yulaf
- 1/2 bardak dolu kahverengi şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karbonat
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- İçi için
- 1-1/3 fincan kurutulmuş yaban mersini
- 3/4 su bardağı ekşi krema
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı çok amaçlı un
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- Hafif çırpılmış 1 büyük yumurta beyazı
-
Yapılışı
-
Bir kapta unu, yulafı, kahverengi şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve tarçını karıştırın.(Karışım gevrek olacaktır.)
Nemlendirmek için unlu karışımı üzerine tereyağı ve limon suyun gezdirin.İyice karıştırın.İki parçaya bölün.
İlk kat için kabınızın dibini yağ ile spreyleyip yulaflı karışımın ilk yarısını yayıp bastırın.Aynı cheesecake tabanı yapar gibi.
Sonra yaban mersini, ekşi krema, toz şekeri, unu, vanilya, limon kabuğu rendesini yumurta ile birlikte karıştırın.
Hazırlanan hamur üzerine yabanmersinli karışımı yayıp; üzerine yulaflı karışım ile kaplayın.
40 dakika veya kenarları altın sarısı olana kadar pişirin. Bir tel raf üzerinde tavada tamamen soğumasını bekleyin.
-
Bir kapta unu, yulafı, kahverengi şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve tarçını karıştırın.(Karışım gevrek olacaktır.)