Bayat Ekmek Köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 8 dilim bayat ekmek
    • 1 orta boy soğan (ince doğranmış)
    • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
    • 1 çay kaşığı mercanköşk (kıyılmış)
    • Kekik
    • 2-3 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Bir tencere de tereyağı ile doğranmış soğanları kavurun.
      Maydanoz ve kekik ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin.

      Ekmek dilimlerini 1 cm kareler şeklinde kesin.Bir kap içerisinde sıcak soğanlı karışımı ekmek küplerinin üzerine dökün.

      1 tatlı kaşığı tuz serpin ve
      375 ml. kaynar sütü yavaş yavaş ekliyerek yoğurun.

      En az 30 dakika örtün ve dinlendirin.

      2-3 yumurtayı karışımın cıvıklığına göre ekliyip yoğurun.

      Toplar haline getirip kaynar tuzlu suda 20 dk. pişirip istediğiniz bir et yemeğinin yanında servis edin.