Fesleğenli pesto sos tarifi
  • Malzemeler

    • 1 demet fesleğen
    • 100 gram çam fıstığı
    • 70 gram parmesan peyniri
    • 3 diş sarımsak
    • 125 ml zeytinyağı
    • deniz tuzu
  • Yapılışı

    1. Kuru bir tavada çam fıstığını (yağsız) kavurun. Soğumasını bekleyin.

      Fesleğeni yıkayıp, iyice süzüp yapraklarını koparıp kesin.

      Kişisel zevke bağlı olarak, parmesan veya istediğiniz bir peyniri küçük parçalar halinde doğrayın.

      Sarımsakları soyup iri doğrayın.

      Fesleğeni, bir havanda çam fıstığı, parmesan ve sarımsak işe iyice ezin.

      Bu karışıma yavaş yavaş zeytinyağını da ekleyin.

      Ayrıca isteğe göre tuzunuzu ekleyip lezzetini ayarlayın.

      Bu pesto sosu makarnalarda tostlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.Afiyet olsun.