Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Profiterol için
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı un
    • 125 gram margarin
    • 3 adet yumurta
    • Krema için
    • 2.5 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1.5 çay bardağı şeker
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için
    • 1 paket hazır çikolata sosu
  • Yapılışı

    1. Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin.

      Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.

      Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey 3 yumurtayıda kırıp hamura yedirmeye çalışmayın bu işlemde biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıkdan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.


      Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem gösterin. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirirn.

      Tepsimizi yağlarak kaşık yardımı ile hamurdan çeviz büyüklüğünde olucak şekilde aralarında en az 2 cm boşluk olucak şekilde paylaştırın.


      Daha önce 180 derece ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika pişiriyoruz.

      Hamurlar hazır oldukdan sonra kremasını hazırlıyoruz. Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişiriyoruz, kremamız piştikden sonra üzerine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıyoz.

      Profiterölümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduruyoruz.


      Tüm profiterölleri doldurdukdan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdirin. Artık profiterollumuz servise hazır, afiyet olsun.

      AFİYET OLSUN...