Dondurmalı petibör bisküvi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Dondurmalı petibör bisküvi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı kakaolu un
    • 1 su bardağı beyaz un
    • 250 gram tereyağı (yumuşatılmış)
    • ¼ çay kaşığı tuz
    • 2/3 kap şeker
    • ½ çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 büyük yumurta
    • 50 gram kakao
    • 1 vanilya
  • Yapılışı

    1. Un, kakao, tuz, vanilya, kabartma tozunu iyice karıştırın.

      Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri krema haline geitrin. Yumurtaları karıştırıp kremaya ilave edin.

      Daha sonra unlu karışımıda ekleyin.Çok sert olur ise soğuk su veya süt 1-2 yemek kaşığı ekleyip ayarlayabilirsiniz.

      Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında yarım saat bekletin.

      Çıkarıp yarım santim kalınlığında açıp kürdan ile delikler açık kenarlarıada bastırın.Aynı petibör bisküvi gibi diktörtgenler yapın.

      Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dk. pişirin.

      Arasına dondurma koyup sandviç gibi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.