Izgara kabaklı yeşil yaz marul salatası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Izgara kabaklı yeşil yaz marul salatası
-
Malzemeler
- Marul
- 2 avuç dolusu kiraz domates
- 1 adet kabak
- 100 gram peynir
- zeytinyağı ve tuz
- Limon suyu
- Karabiber
-
Yapılışı
-
2-3 mm. şeritler halinde kabağın kabuğunu soyup, ızgaralık ince uzun kesin.Izgarada pişirin.Teflon bir tavada kullanabilirsiniz.
Marulu yıkayın ve parçalara ayırın.Domatesleri yıkayın ve salataya ekleyin.
Tuz, limon suyu ve zeytinyağını güzelce karıştırın.Kabak şeritlerini sargılar halinde sarılıp şekil verin.Açılır ise kürdanda batırabilirsiniz.Salata sosunu gezidrin.Peyniri küpler halinde kesip salata üzerine serpin.
Kızarmış ekmek ile servis yapın.
-
2-3 mm. şeritler halinde kabağın kabuğunu soyup, ızgaralık ince uzun kesin.Izgarada pişirin.Teflon bir tavada kullanabilirsiniz.