Barbunya cips sos tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı haşlanmış barbunya
    • 2 bardak doğranmış soğan
    • 4 kıyılmış sarımsak
    • 1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
    • 1/2 fincan ekşi krema
    • 1/3 bardak domates sosu
    • 1/3 su bardağı zeytinyağı
    • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. 3-4 dakika boyunca 1/3 bardak zeytinyağında soğan ve sarımsakları soteleyin.

      Salça, pul biber ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pişirin.

      Pişmiş fasulyeyi, sotelenmiş soğan karışımı, krema ve peynir ile mutfak robotundan geçirin.

      Sotelenmiş soğan ve sarımsak ile servis tabağında süsleyip cipsle birlikte ikram edin.
      Afiyet olsun!