Vanilya dondurmalı profiterol Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Vanilya dondurmalı profiterol
-
Malzemeler
- Yarım bardak su
- Yarım paket tereyağı
- 1 çimdik tuz
- Yarım bardak un
- 2 yumurta
- İçi için
- Kremşanti
- Süt
- Dondurma
- Çikolatalı süt için
- 100 gram çikolata
- 1/4 bardak krema
-
Yapılışı
-
Fırınınızı önceden 220 dereceye ayarlayın.
Bir tencere içinde su ile tereyağını eritip tuzu katın.Kaynayınca altını kısıp unu katıp aynı un helvası yapar gibi tabana yapışmayıncaya kadar unu kavurun.
Daha sonra bir müddet soğuması için bekletin.Aksi takdirde yumurtalar pişecektir.İyice soğuyunca önce tek yumurtayı karıştırın.Yumurtayı iyice yedirince sonra diğer ile aynı işlemi uygulayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak ister kaşık ile ister krema torbasından sıkarak sıralayın.20-25 dk. pişirin.
İçini doldurmak için krem şanti ile sütü çırpıp soğutup içine kaşıkla doldurun.
İkinci olarak içi için vanilyalı dondurmada kullanabilirsiniz.
Çikolata sosu içinse benmari usulü çikolatayı eritip içine kremayıda katın.Sosumuz hazırolunca profiterollerin üzerine dökelim.Bitter çikolata kullanırsanız rengi daha koyu ve güzel olacaktır.Afiyet olsun.
-
Fırınınızı önceden 220 dereceye ayarlayın.