Türlü
-
Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı et
- 2 iri soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı yağ
- 3 su bardağı et suyu veya su
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 kutu türlü
- Tuz ve kırmızı biber
-
Yapılışı
-
Tencereye kuşbaşı eti ve halka doğranmış soğanı,sarımsakları ve yağı koyup ,et suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin.Salça
,tuz,biber,ve türlüyü ilave edip tencerenin ağzını sıkı bir kapakla ya da aliminyum folyoyla kapatın.Orta hareketli fırında ya da kısık ateşli ocakta etler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not:Varsa toprak güveçte pişirebilirsiniz.
-
Tencereye kuşbaşı eti ve halka doğranmış soğanı,sarımsakları ve yağı koyup ,et suyunu çekinceye kadar ağzı kapalı pişirin.Salça