Tavuklu mantarlı üçgen milföy börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu mantarlı üçgen milföy börek
-
Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü fileto
- zeytin yağı
- tuz ve karabiber
- 100 gram dilimlenmiş mantar
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 30 gram rendelenmiş parmesan
- 10 yaprak milföy yufka hamuru
-
Yapılışı
-
Fırını 200 °C'ye ayarlayın. Yağ ve tuz ve karabiber ile tavuk filetolar ovun. Yüksek ateşte yapışmaz tavada 2 dakika tavuklar soteleyin. Sonra bir kaba alın.
Tava içine bu sefer mantar ve kekik ekleyin ve 2 dakika sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Parmesan rendesi karışıma ekleyin.
Fırın tepsisi içine yağlı kağıt yayın. Milföy hamurları tezgaha koyun. Yumuşayıp çözülünce önce biraz mantar karışımı sonrada bir miktar et koyulup üçgen kapatılıp tepsiye yerleştirin.
20 dakika pişirilip yanında salata ile servis edin.
Afiyet olsun.
-
Fırını 200 °C'ye ayarlayın. Yağ ve tuz ve karabiber ile tavuk filetolar ovun. Yüksek ateşte yapışmaz tavada 2 dakika tavuklar soteleyin. Sonra bir kaba alın.