Kazak kurabiyesi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet haşlanmış yumurta
    • 1 paket oda sıcaklığında margarin
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 1 çorba kaşığı kakao
    • kulak memesinden daha yumuşak olacak kadar un
  • Yapılışı

    1. 1.haşlanmış 4 yumurtayı kabuk ve beyazlarından arındırıp sarılarını

      2.oda sıcaklığında yumuşamış margarini

      krem halini alana kadar el ile (elinizin lezzeti geçmeli) yoğurun (elleriniz yumurtalardan biraz kötü kokacaktır. eldiven öneririm)

      elde ettiğiniz krem kıvamındaki karışıma kulak memesinden daha yumuşak olacak şekilde un ilave edin. (fazla yumuşak olmasın çünkü margarin fırında eridiğinden hamur dağılacaktır.)hamuru elinize yapışmayacak kadar un ilave edin diyelim hatta...

      bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar oluşturun düzgün olması çok mühim değil elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin

      170 C dereceye ayarlanmış fırında beyaz rengi kaybolmayacak kadar pişirin. hamur asla kızarmamalı pembeleşmemeli beyaz olmalı

      tepsi gibi yayvan bir kapta şekerle kakaoyu karıştırın hamurları (artık onlar kurabiye) fırından çıkarır çıkmaz sıcağıyla bu şeker ve kakao karışımına alarak tepsiyi oraya buraya yavaşça sallayarak bulanmasını sağlayın ve tamamen bulanınca servis için hazırlayın