Tutmaç tarifi
  • Malzemeler

    • 25 gram kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım demet maydanoz
    • 1 adet yufka
    • 2 diş sarımsak
    • 250 gram yoğurt
    • 1 çay kaşığı tereyağı
    • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış yarım demet maydanozu ilave edin. Tüm malzemeler özleşene dek yoğurun. Yufkayı iki parmak eninde kesin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak her yufka şeridini muska şeklinde sarın. Sıvı yağı tavaya alın. Kızdıktan sonra muska şeklinde sardığınız yufkaları kızartın. Kağıt mutfak havlusunun üzerinde birkaç dakika bekletin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla karıştırın. Kızarttığınız tutmaçların üzerine dökün. Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis yapın.