Cevizli kadayıf sarma tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo tel kadayıf
    • 2 su bardağı ceviz içi ve ya fındık
    • ½ çay kaşığı tarçın
    • 4 adet yumurta
    • 1 fincan süt
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
    • Yarım limon suyu
  • Yapılışı

    1. Bir tencere içerisine şekeri ve suyu koyun, karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın, soğumaya bırakın.

      Kadayıfı elinizle parçalayarak elinizin büyüklüğü kadar parçalar koparın, düzleştirin. Avucunuzun içine alarak içine ceviz içi ile tarçını karıştırıp koyun ve dolma gibi sarın. Bütün kadayıfı bu şekilde hazırlayın. Derin bir kab içerisine yumurtaları kırın,sütle birlikte iyice çırpın.

      Kızartma tenceresine sıvı yağı koyun ve kızdırın. Hazırlanan kadayıfları yumurtalı süte batırın ve kızgın yağa atarak kızartın. Kızarmış kadayıfları soğuk şerbetin içine alın, biraz şerbet çekince servis tabağına alarak servis yapın.