Sebzeli fırında beşamel soslu penne makarna Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sebzeli fırında beşamel soslu penne makarna tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram penne makarna
    • 1 bardak ıspanak (hafif öldürülmüş tavada)
    • 1-2 adet yeşil soğan (doğranmış)
    • 2-3 diş sarımsak (ince doğranmış)
    • 30 gram tereyağı
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 su bardağı peynir
    • 1 yemek kaşığı fesleğen (doğranmış)
    • ¼ çay kaşığı karabiber
    • tuz ve hindistan cevizi
    • Serpmek için
    • 50 gram kaşar peyniri
    • kiraz domates
  • Yapılışı

    1. 200 derceye fırınınızı ayarlayın.
      Makarna paketinde yazan "al'dente ' şeklinde , tuzlu suda makarnayı pişirn.

      Makarnanı suyunu süzerken 1 su bardağını sos için ayırın.

      Bir tavaya ısıtıp, biraz yağ ile sarımsakları koyun. Doğranmış yeşil soğanları ekleyip ayeşten alın ve süzülmüş makarnaya ekleyin. Karıştırın bu arada suyunu süzdüğünüz makarnayı haşladığınız tencerede dursun ki makarnamız soğumasın.


      2 yemek kaşığı tereyağı ile unu kavurup ½ su bardağı sütü döküp pürüzsüz olana kadar, sürekli karıştırarak beşamel sos hazırlayın.


      Makarnayı fırın kabına alın.İçerisine sarımsaklı sebzeleri , ıspanağı karıştrın.Tuz ve baharatını kontrol edin.

      Beşamel sos içine hindistan cevizi ve fesleğeni karıştırıp makarnanızın üzerine dökün.

      En son kaşar peyniri rendesi ve kiraz domatesleri ikiye bölüp süsleyip fırında 15 dakika pişirin.Afiyet olsun.