Sahur sebzeli keki tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet kabak
    • 1 adet patlıcan
    • 1 adet kırmızı biber
    • 1 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 2 yumurta
    • 250 gram krema
    • 80 gram rendelenmiş parmesan peyniri
    • 1 yemek kaşığı mısır unu
    • 4 dal kekik
    • 1/2 demet fesleğen
    • Bir tutam hindistancevizi
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz ve biber
  • Yapılışı

    1. 180 derecede fırını ısıtın.Tepsi içine yağlı kağıt serin.

      Bir çorba kaşığı zeytinyağın da kabakları kabuğunu soyup doğrayıp , 10 dakika kızartın. Tuz ve karabiber serpin ateşten alın.

      Soğan, biber, patlıcanıda dilimleyin. Geriye kalan zeytinyağı içinde bunları 5 dk. kızartın.Tuz ekleyin.

      Mısır unu, krema, parmesan peyniri rendesi, küçük hindistan cevizini bir kapta çırpıp yumurtaları da karıştırın.

      Közlenmiş sebzeler, doğranmış kekik ve fesleğen i katın. Hazırladığımız karışımı yaklaşık 50 dakika fırında kek gibi pişirin.Yanmaması için üzerini aliminyum folyo ile kapatın.Afiyet olsun.