Havuçlu Çikotop tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket kakaoku bisküvi
    • 1 kg havuç
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 100 gram margarin
    • 3 paket vanilya
    • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
    • 1 tutam hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Öncelikle havuçların kabuklarını rende ile rendeliyoruz. Havuç rendesini tencereye koyup şekeri ilave ediyoruz. Havuçların kendi suları ile pişmesini bekliyoruz. Havuçlar yumuşayınca ateşten alıyoruz. Bisküvileri ufaladıktan sonra içine ekliyoruz.

      Fındık, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave ediyoruz. Kakaoyu ve vanilyaları da ekledikten sonra iyice karıştırarak birbirlerine karışmasını sağlıyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizine buluyoruz. Üzerine kürdan batırarak dolapta 1-2 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun :)