Sarı Kırmızı Muffin Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Sarı Kırmızı Muffin
-
Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- İstenilen renkte gıda boyaları
- İsteğe göre damla çikolataları ve meyve parçacıkları vs
-
Yapılışı
-
Püf Noktalar: Malzemeleri ve yapılışı vermeden önde muffinin püf noktalarından bahsetmek istiyorum. Muffinin malzemelerinden katı olanları ayrı bir kapta sıvı olanları ayrı bir kapta çok fazla karıştırmadan harmanlamalıyız. Buna dip not olarak şunu eklemeliyim; ilk olarak şekerle yumurtayı çırptığımdan şeker de sıvı grubuna giriyo :) Muffinin en önemli özelliğinden biri de çok fazla karıştırılmaması.
Mikserlerden ziyade elinize bir çırpıcı alın ve malzemelerinizi o şekilde çok zaman harcamadan karıştırın. Muffinlerin iyi kabarması için fırın sıcaklığı da çok önemli. Fırında oluşan sıcaklık dalgalanmaları muffinlerin çok kabarmamasına neden olur. Önceden 170 C'ye ısıtılmış fırına muffinleri koyunca 180 C'ye çıkarın. Böylece fırında ısı düşmelerini önlemiş oluruz.
Yukarıda püf noktalarını anlatırken bahsettiğim gibi ilk olarak şeker ve yumurtayı yüksek devirde çırpıyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta un, karbonat, vanilini ekleyip harmanlıyoruz. Çırptığımız yumurta ve şeker üzerine süt ve yağı ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Tekrar belirtiyorum ki önemli olan normal kek yapımındaki gibi çok karıştırmamamız. Çok homojen bi hamur elde etmek istemiyoruz.
Ayrı kaplarda olan malzemelerimizi karıştırdıktan sonra bunları birleştirerek karıştırıp hamuru ikiye bölüyoruz. Birine sarı diğerine kırmızı gıda boyasını ve damla çikolatalarını ekleyip hafifçe karıştırıp yağlanmış muffin kalıplarına veya kağıt kalıplarımıza hamurumuzu döküyoruz.
Ben her birine 1.5 yemek kaşığı kadar hamur döktüm. İki hamurum olduğundan alta sarı üzerine kırmızı döktüm. Tabiki bu isteğinize göre değişebilir hatta hiç gıda boyası kullanmadan da aynı lezzeti elde edebilirsiniz. Önceden 170 C'ye ısınmış fırına muffinleri koyup 15-20 dk civarı pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun..
-
Püf Noktalar: Malzemeleri ve yapılışı vermeden önde muffinin püf noktalarından bahsetmek istiyorum. Muffinin malzemelerinden katı olanları ayrı bir kapta sıvı olanları ayrı bir kapta çok fazla karıştırmadan harmanlamalıyız. Buna dip not olarak şunu eklemeliyim; ilk olarak şekerle yumurtayı çırptığımdan şeker de sıvı grubuna giriyo :) Muffinin en önemli özelliğinden biri de çok fazla karıştırılmaması.