Süpriz kümbet pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 2 poşet kremşanti
    • 2 paket yani 200 gram kadar kedidili büskivi
    • 250 gram maskarpon peyniri
    • 200 gram labne peynir
    • 150 gram frambuaz reçeli
    • 250 gram dondurulmuş frambuaz
    • Kremşanti için
    • 2 su bardağı soğuk süt
    • Büskivileri ıslatmak için
    • Yeterli miktarda süt
  • Yapılışı

    1. Derince buzluga girebilecek plastik bir salata kasemizi strecflim ile kaplayalım kenarlarından sarkmalı .

      krem santileri soguk süt ile katılasıncaya kadar cırpalim
      katılasınca icersine labne peyniri maskarpon peynirini koyup iyice karistiralim salata kasemizin dibine santili karısımdan bir kac kasık koyalim.

      Üzerine sütle ıslatıgımız bir kac tane büskiviyi gelisi güzel dizelim, meyvamızdan da serpistirelim .
      Aralarına recelimizden de bir kac kahve kasığı serpistirelim
      yukarıda yazdığım islemi devam edelim.

      Sırasıyla krem santi ,büskivi, meyve, recel olarak malzemeyi tamamlayalım.En üstüne santili karısım gelmelidir .
      Kenarlarından sarkan strecfilm ile üzerini kapatalım.
      En üzerine bir tabak koyup biraz bastıralım malzemeler bir birini tutsun kabımızın kapağını kapatıp, dogru buzluga götürelim yaklasik 2-3 saat sonra servise haizırdır.

      Bu pastayı yapıp buzlugunuz da devamlı bulundurabilirsiniz.
      Yuvarlak olmak zorunda da degil uzun kalıpta olur.

      Servise sunmadan yarım saat evvel buzluktan alıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz misafirlerinize ;)