Peynir çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 2 adet havuç
    • 4 yemek kaşığı tereyağı
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 paket bulyon
    • 1 su bardağı rendelenmiş peynir
    • Karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. İnce halkalar halin de kesilmiş soğan ve havuç yumuşayıncaya kadar ısıtılmış yağda kısık ateşte pişirilir.

      Daha sonra üzerlerine unu serpin ve yaklaşık bir dakika karıştırın. 5-6 su bardağı sıcak su ekleyip bulyonuda atın.


      Çorbanızı karıştırıp ve kısa bir süre kaynatın, sonra ateşi kısıp 20 dakika pişirin.

      Peyniri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Biber ve tuzu serpip ve üstüne biraz peynir rendeleyin.Afiyet olsun.