Beşamel soslu fırında patates Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Beşamel soslu fırında patates tarifi
  • Malzemeler

    • 1-1.2 kg patates
    • 150 gram peynir
    • 100 gram peynir
    • 100 gram tereyağı
    • 2 adet yumurta
    • 250ml süt
    • 20 gram un
    • Karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. Beşamel sos için
      50 gr. tereyağı düşük ısı da eritilip sıcakken ocaktan alınıp içine un ve baharatları ekleyin ve dikkatlice karıştırın, unun topak kalmaması önemlidir. Yine ocağa yerleştirin ve ısıttığınız sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin. İstediğiniz krema kıvamı için 5 dk. daha bu şekilde karıştırın.

      Patatesleri haşlayın , sonra küçük küpler, dilim veya rendelenmiş şekilde arzuya göre kesin.

      Eritilmiş tereyağı ile güzel bir tepsiye yayın. Patatesleri , tereyağı, rendelenmiş peynir, çırpılmış yumurta, tuz, karabiber ile harmanlayın.

      Önceden hazırlanmış beşamel sosu dökün. Rendelenmiş peyniri serpin. 40-45 dakika 200 derecede pişirin.

      Afiyet olsun.