Balkabaklı Pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 kg balkabağı
    • 1.5 kg şeker
    • 1 çay bardağı su
    • 2 paket pötibör bisküvi
    • 2 adet muz
    • Üzerine
    • Yarım paket krem şanti
    • Yarım çay bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Önce kabağın kabuklarını keskin bir bıçak yardımı ile soyun.Bal kabağını küçük parçalar halinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk kilo şeker ve 1 çay bardağı su koyun. kabakları yumuşayana dek pişirin. Piştikten sonra çatal yardımı ile ezerek, püre haline getirin. Aliminyum folyoyu geniş, diktörtgen şeklindeki bir tepsiye serin. Üzerine ince bir tabaka kabak püresi yayın.Pürenin üzerine yatay olarak 3 tane yanyana bisküvi dizin. Alt alta da 5-6 sıra bisküviyi alacaktır.Bisküvilerin her katına kabak püresini sürün.Ortada2 bisküvi kenarlarda ise 4 adet bisküvinin üzerine muzları dizin. Folyoyu iki yanından kaldırarak piramit olacak şekilde üstte birleştirin.Buzdolabında 2 saat bekletin. Pastanın üzerini süslemek için kapta yarım çay bardağı süt ile yarım paket krem şantiyi mikserle koyulaşana dek karıştırın. Üzerini krem şanti ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Ayşegül hanıma çok teşekkür ederiz.