Karamel Soslu Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı şeker
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1/2 su bardağı süt
    • 2 bardak un
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • Kabartma tozu
    • İsteğe göre gıda boyası
    • Süsleme için
    • Kenton karamel sos
    • Süt
    • Gıda boyaları
    • Çikolata parçaları
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurtaları iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve yağı ekleyip tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Unun içerisine kabartma tozunu döküp karıştırıp bunları da hamura ilave edip tahta kaşık ile karıştırmaya devam ediyoruz. Küçük bi miktar ayırıyoruz. Kalanına kakaoyu ekleyip karıştırıp yağlanmış kek kalıbımıza yarısını döküyoruz. Daha sonra ayırdığımız küçük hamuru alıp istersek gıda boyası ile renklendirerek istemezsek sade haliyle kalıba döktüğümüz hamurun orta hizasında gezdiriyoruz. Üzerine kalan kakaolu hamuru döküp fırına koyuyoruz. 175 C'de pişiriyoruz.

      Sosu için kenton karamel sos kullandım. Üzerindeki tarife göre biraz daha az süt koyarak pişirdim. Renklendiriciler ile bu sostan sarı kırmızı renkte ama aynı lezzette soslar elde ettim. Fırından çıkarıp tabağa aldığım kekin üzerine süslemeleri isteğe göre yapabilirsiniz sizde.. Afiyet olsun..