Muzlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı beyaz un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1/2 su bardağı iri zemin yulaf
    • 1/3 su bardağı esmer şeker
    • 1/2 bardak kıyılmış fındık
    • 2 yumurta
    • 1/2 fincan sıvı bal
    • 1/2 'dan biraz fazla su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı bitkisel yağ
    • 2-3 damla vanilya esansı
    • 2 muz
  • Yapılışı

    1. Kabartma tozu ile unu, yulaf, şeker ve cevizi karıştırın.

      Ayrı bir kapta, bal, süt, yağ ve vanilya ile yumurtayı yedirin.İyice karıştırın.

      Kuru karışımı da yavaş yavaş ekleyin. Son olarak, dilimlediğiniz muzları ekleyip tekrar hafifçe karıştırın.

      Yağlanmış tepsi içine karışımı Böl. Hazır olana kadar, 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.