Cevizli muzlu yemek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 muz
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 15 gram tereyağı
    • 12 kedidili bisküvi
    • 3 çorba kaşığı esmer şeker
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
    • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
    • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı
  • Yapılışı

    1. 1.Kedidili bisküvileri bir kabın içine ufalayın.
      2.Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin.
      3.Soyulmuş muzları, bir kaşık tereyağıyla yağladığınız fırın kalıbına dizin.
      4.Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.
      5.Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak tüketebilirsiniz.

      Afiyet olsun.

      Not: 4 kişilik olan bu tarifte, porsiyon başına yaklaşık olarak 250 kalori düşmektedir.