Fesleğenli domatesli tartlar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Fesleğenli domatesli tartlar
-
Malzemeler
- Hamur için
- 3 adet fesleğenin yaprakları
- 75 gram tereyağı
- 150 gram un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- Bir çimdik tuz
- Dolgu için
- 150 gram çeri domates
- 100 gram mini mozzarella peyniri (yaklaşık 8 adet)
- 1 yumurta
- 50 gram krema
- tuz ve biber
- hindistan cevizi
-
Yapılışı
-
Fesleğenler, yıkanır, kurutulur ve yaprakları doğranır.
Un ile doğranmış tereyağı, tuz, yumurta sarısı, su ve fesleğen bir kap içinde ve yoğrulup pürüzsüz bir hamur kıvamına getirilir.
Buzdolabında 30 dakika folyo ile sarılarak bekletilir.
Domatesler yıkanır, kurutulur ve ikiye kesilir.
Mozzarella peynirleri poşetten çıkarılıp yarıya kesilir.
Baharatlar ile krema ve kalan yumurta akı, tuz ile çırpılıp lezzetlendirilir.
Hamur buzdolabından çıkartılıp 5 adet top olarak ayrılır.
Her biri yaklaşık 12 cm çapında ve 2-3 mm kalınlığında açılır.5 adet cupcake kalıbı tereyağı ile yağlanıp un serpilir.
Hepsinin içi hamur ile kaplanır. Fazlalıklar kesilir.Hamura bir çatal ile delikler açılır.
Kremalı yumurta karışımı öncelikle hamurlar zerine sürülerek paylaştırlır.Sonra domatesler ve peynir ile süslenir.
175 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.Soğuyunca şeritler halinde kesilmiş fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edilir.Afiyet olsun.
-
Fesleğenler, yıkanır, kurutulur ve yaprakları doğranır.