Zeytinyağlı Fasulye Kavurması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinyağlı Fasulye Kavurması
-
Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 3-4 adet salatalık turşusu
- 1.5 kaşık salça
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeterince tuz
-
Yapılışı
-
Orta boy soğanları ince ince dilimledikten sonra kısık ateşte pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun.
Bir diş sarımsağı ezip ,salçayla birlikte soğanın üzerine ilave edin.
Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip, 10-15 dk. kavurun.
Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuttuktan sonra servis yapın.
Hazırlama süresi: 20 dk.
-
Orta boy soğanları ince ince dilimledikten sonra kısık ateşte pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavurun.