Paşa Sarması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Paşa Sarması
-
Malzemeler
- 125 gram margarin
- 5 tepeleme yemek kaşığı dolusu un
- 1 lt soğuk süt
- 1 su bardağı tozşeker
- yarım damla sakızı
- Üzeri için
- Hindistan cevizi
-
Yapılışı
-
Margarin eritilir içine 5 tepelem yemek kaşığı un koyulur 2-3 dakika kavrulur.Süt şeker ve damla sakızınıda koyarak kaynayana kadar sürekli kaynatıyoruz.
Ocakta 1-2 dakika daha tuttuktan sonra ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpıyoruz.Büyük fırın tepsisini ıslatıp hindistan cevizi serpiyoruz çırptığımız muhallebiyi üzerine ince bitabaka halinde her tarafa eşit miktarda yayıyoruz.
En az buzdolabında 2 saat bekletip 20 eşit parçaya bölüp arasına arasına ceviz koyup rulo yapıyoruz (ben arasına uzunlamasına 4 'e bölünmüş muz koydum muz kalın olursa zor sarılıyor)
-
Margarin eritilir içine 5 tepelem yemek kaşığı un koyulur 2-3 dakika kavrulur.Süt şeker ve damla sakızınıda koyarak kaynayana kadar sürekli kaynatıyoruz.