Paşa Sarması tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram margarin
    • 5 tepeleme yemek kaşığı dolusu un
    • 1 lt soğuk süt
    • 1 su bardağı tozşeker
    • yarım damla sakızı
    • Üzeri için
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Margarin eritilir içine 5 tepelem yemek kaşığı un koyulur 2-3 dakika kavrulur.Süt şeker ve damla sakızınıda koyarak kaynayana kadar sürekli kaynatıyoruz.

      Ocakta 1-2 dakika daha tuttuktan sonra ocaktan alıp 10 dakika mikserle çırpıyoruz.Büyük fırın tepsisini ıslatıp hindistan cevizi serpiyoruz çırptığımız muhallebiyi üzerine ince bitabaka halinde her tarafa eşit miktarda yayıyoruz.

      En az buzdolabında 2 saat bekletip 20 eşit parçaya bölüp arasına arasına ceviz koyup rulo yapıyoruz (ben arasına uzunlamasına 4 'e bölünmüş muz koydum muz kalın olursa zor sarılıyor)